تاریخچه پالت پلاستیکی

این روزها استفاده از پالت های پلاستیکی به شدت فراگیر شده است و قطعا این سوال در اذهان مختلف ایجاد می‌شود که تاریخچه پالت پلاستیکی از چه زمانی بوده است و اولین مدل پالت‌ها چه ویژگی‌هایی داشتند؟

در دوران گذشته استفاده از پالت های چوبی متدوال بوده است که با توسعه صنعت ریخته‌گری این پالت‌ها به صورت فلزی درآمدند. یکی از دلایلی که امروزه استفاده از پالت‌های چوبی منسوخ شده این است که این پالت ها خطر آتش‌سوزی انبار‌ را تا حد زیادی افزایش می‌دادند و از طرفی به دلیل نداشتن شرایط استاندارد بهداشتی در بیشتر صنایع ممنوع شدند. امروز پالت‌های پلاستیکی از محبوب ترین‌ و پر استفاده‌ترین ابزار‌های انبار داری هستند.پالت های پلاستیکی از زمانی که برای اولین بار در دهه 1960 معرفی شدند، مسیر طولانی را پیموده اند. در ابتدا این پالت ها از پلاستیک قالبی ساده ساخته می شدند که نسبت به پالت های چوبی سنتی پیشرفت شگرفی در نظر گرفته می شد. در طول سال‌ها، طراحی و فناوری مورد استفاده در پالت‌های پلاستیکی به طور قابل توجهی پیشرفت کرده است و منجر به توسعه پالت‌های پیچیده شده است که مزایای زیادی نسبت به پالت‌های سنتی دارد. در واقع، پالت‌های پلاستیکی دارای تاریخچه ای هستند که به بیش از 50 سال قبل بازمی گردد که در طول زمان به تکامل خود ادامه داده و کمک‌های  شایانی را به صاحبان صنایع و کسب و کارهای مختلف ارائه داده اند.

پالت پلاستیکی در رنگ های گوناگون
پالت پلاستیکی محصول پرشین صنعت

پالت‌های اولیه

زمان ساخت اولین پالت پلاستیکی کاملاً مشخص نیست، اما تصور می‌شود که آغاز تاریخ تولید پالت‌های پلاستیکی به بعد از جنگ جهانی دوم بازمی‌گردد، زمانی که این پالت ها توسط فروشگاه‌های شخصی پلاستیک ساخته  می شدند.

صنایع رابینسون یکی از این فروشگاه‌های اولیه پلاستیک بود که در سال 1947 تأسیس شد. مالک آن “فرد رابینسون” قبلاً در توسعه فوم پلی‌استایرن کار کرده بود. اطلاعات ارائه شده در وب سایت این شرکت نشان می دهد که صنایع رابینسون در دهه 1960  شروع به تولید پالت های پلاستیکی تزریقی کرده است.

پالت پلاستیکی سبک
پالت پلاستیکی سبک، تولید شده در کارخانه پرشین صنعت

اگر بخواهیم تاریخچه پالت های پلاستیکی را به دقت بررسی کنیم سه نقطه عطف مهم می توانیم برای آن در نظر بگیریم :

1963 – اولین پالت پلاستیکی اختراع شد

مطمئناً، دهه 1960 دورانی بود که شواهدی از ثبت اختراعات مربوط به پالت های ساخته شده از پلاستیک در مجلات تجاری منتشر شد.

در سال 1963 بود که اولین پالت پلاستیکی توسط George S. Mengele & Sons Inc ساخته و ثبت شد. این طرح اصلی از پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) ساخته شده بود و دارای طول و عرض 9 فوت مربع با ارتفاع 6 اینچی بود. این ابعاد برای چندین سال استاندارد پالت های پلاستیکی در نظر گرفته می شد.  

در مجله Modern Materials Handling Magazine که در سال 1964 منتشر شد، به پالت های تقویت شده با فایبرگلاس ساخته شده از پلاستیک اشاره شد.

شواهد به دست آمده از اختراعات منتشر شده در این زمان نشان می دهد که پالت ها از انواع مواد پلاستیکی از جمله ورق های پلاستیکی ساخته شده اند. علاوه بر این، تاریخچه پالت پلاستیکی نشان می دهد که در طول دهه 1960، قالب گیری دمشی و قالب گیری تزریقی برای تولید پالت پلاستیکی استفاده می شد. در سال های بعد، روش‌های دیگری از جمله قالب‌گیری فشرده، قالب‌گیری فوم ساختاری، قالب‌گیری چرخشی و شکل‌دهی حرارتی شروع به ظهور کردند.

“PDQ Plastics” در این زمان شروع به ساخت پالت‌های بادوام از پلاستیک کرد، از جمله پالت Super D که در آن دوران از هر پالت پلاستیکی دیگری در بازار قوی‌تر بود.

شرکت Engineered Polymers (EPC)، مستقر در مینه‌سوتا، همچنین شروع به تولید پالت‌های فوم ساختاری در اواخر دهه 1960 کرد.

پالت پلاستیکی مشکی رنگ پرشین صنعت

دهه 1970 – پالت‌های پلاستیکی محبوبیت پیدا کردند

در دهه 1970، پالت‌های پلاستیکی به دلیل مزایای فراوانی که نسبت به پالت های چوبی داشتند، محبوبیت زیادی پیدا کردند و شرکت های بیشتری وارد بازار پالت های پلاستیکی شدند. پالت‌های پلاستیکی سبک‌تر و بادوام‌تر از همتایان چوبی خود هستند، که باعث می‌شود کار با آن‌ها بسیار آسان‌تر بوده و کمتر شکسته شوند. آنها همچنین در برابر رطوبت، آفات و حشرات مقاوم هستند، به این معنی که مانند پالت های چوبی نیازی به ترمیم با مواد شیمیایی ندارند.

سال 1972، آرمین ترمودینامیک از قالب گیری چرخشی برای ایجاد پالت در کارخانه خود در اوکلاهاما استفاده کرد. تقریباً در همان زمان، شرکت مناشا (ORBIS) پالت پلاستیکی Convoy خود را راه‌اندازی کرد، همانطور که Horizon Plastics از کوبورگ، انتاریو، کانادا، پالت‌های ساخته شده از فوم ساختاری را ایجاد کرد.

دهه 1990 – پالت‌های پلاستیکی جهانی شدند

در دهه 1990، پالت‌های پلاستیکی واقعا جهانی شدند. به لطف مزایای فراوان آنها، این نوع از پالت ها توسط شرکت‌های سراسر جهان برای حمل و نقل و ذخیره محصولات مورد استفاده قرار گرفتند. امروزه پالت‌های پلاستیکی یکی از محبوب‌ترین انواع پالت های مورد استفاده هستند و  روز به روز به تعداد صنایعی که برای حمل و نقل خود به این پالت‌ها روی می آوردند، افزوده می شود.

این تنها سه مورد از مهم ترین دوره ها در تاریخ پالت های پلاستیکی است. پالت های پلاستیکی به لطف مزایای بسیاری که دارند، انقلابی در نحوه حمل و نگهداری محصولات در سرتاسر جهان ایجاد کرده اند. شرکت هایی که شروع به استفاده از پالت پلاستیکی اولیه برای ذخیره و حمل اقلام کردند، شرکت هایی بودند که در بخش های غذا و نوشیدنی و همچنین صنایع خودروسازی و فرآوری دارویی کار می کردند.

پالت‌های پلاستیکی مناسب برای مصارف صنعتی
پالت‌های پلاستیکی صادراتی، مناسب برای مصارف صنعتی

تاریخچه پالت‌ پلاستیکی در ایران

پالت‌های پلاستیکی به‌عنوان یک ابزار مدرن در صنعت بسته‌بندی و انبارداری، به تدریج در ایران معرفی شدند.فرآیند ظهور پالت‌های پلاستیکی به‌ویژه پس از تأسیس کارخانه‌های تولید پلاستیک در دهه ۱۳۳۰ شمسی آغاز شد. این کارخانه‌ها، به تولید انواع ظروف، وسایل و محصولات پلاستیکی پرداخته و زمینه را برای تولید پالت‌های پلاستیکی فراهم کردند .پالت‌های پلاستیکی در ابتدا طراحی ساده‌ای داشتند و به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی، انواع مختلفی از آن‌ها با ابعاد متنوع جهت استفاده در صنایع مختلف به مرور در بازارهای داخلی عرضه شدند.

پالت پلاستیکی در دهه‌های اخیر

با گذشت زمان، پالت های پلاستیکی بیشتر  از قبل توسعه یافته اند تا صنایع تولیدی مختلف بتوانند علاوه بر اینکه حمل و نقلی ایمن تر را تجربه کنند، در زمینه انبارش کالاها و محصولات خود نیز دردسرهای استفاده از پالت های چوبی را نداشته باشند. پالت های پلاستیکی امروزی بسیار مقاوم و مستحکم هستند و دوام بیشتری نسبت به نمونه های چوبی خود دارند. امروزه مصرف‌کنندگان بیشتری این نوع پالت ها را انتخاب می‌کنند، زیرا از نظر ملاحظات ایمنی نیز امتیاز بالایی کسب می‌کند، به‌ویژه هنگام  نگهداری و حمل و نقل غذا، نوشیدنی یا دارو.

شرکت پرشین صنعت مفتخر است که از سال 1973 همزمان با  پیشرفت های جهانی در صنایع پلاستیک، تولیدات محصولات پلاستیکی خود را آغاز نموده و در این مسیر همواره با  ارائه محصولات با کیفیت و قابل رقابت با بازارهای جهانی، سعی در کسب رضایت مشتریان عزیز داشته است.

مشخصات و شماره تماس شرکت پرشین صنعت
مشخصات و شماره تماس شرکت پرشین صنعت

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *