با اعلام لیست قیمت های پایه محصولات پتروشیمی در تاریخ 6 آبان ماه 1403 مشخص شد که ۷۸ درصد از این محصولات مشمول افزایش قیمت شده اند. این افزایش قیمت را می توان ناشی از رشد ۵۷۲ تومانی نرخ دلار مبادلهای دانست، اما این در حالی است که قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار جهانی در حال کاهش است و روند نزولی به خود گرفته است. بنابراین نوسان تغییر قیمت پایه محصولات پتروشیمی به اندازه رشد دلار حواله در بازار مبادلهای بوده است. به نظر می رسد مدیریت توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی، لیست قیمت های جدید پایه محصولات پتروشیمی بر مبنای میانگین هفتگی فروش حواله دلار بازار مبادله را با قیمت دلار نیمایی 489286 ریال محاسبه و اعمال کرده است.
پلی اتیلن سنگین تزریقی با میزان 2.8% افزایش نسبت به هفته گذشته، در صدر جدول افزایشی ها ایستاد، در مقابل هم پلی اتیلن سنگین بادی با %0.68 کاهش، به ثبت رسید.
بررسیهای بازارهای جهانی حاکی از آن است که معاملات آتی نفت خام برنت در آخرین روز معاملاتی با ۲.۲ درصد افزایش به ۷۶ دلار به ازای هر بشکه رسیده و افزایش هفتگی ۴ درصدی را به ثبت رسانده است. منشأ این تغییرات را می توان به تنشهای موجود در خاورمیانه، مذاکرات آتشبس و انتخابات آینده ایالاتمتحده وابسته دانست.
همچنین، فعالان بازار به تعدیلهای احتمالی تولید اوپکپلاس و پیامدهای انتخابات آمریکا توجه دارند. نوسانات بازار نفت ناشی از ناآرامیهای خاورمیانه و نگرانی از مازاد تولید کشورها، به همراه برنامههای اوپک برای کاهش محدودیتهای تولید، ادامه دارد. سرمایهگذاران همچنین انتخابات ژاپن و تصمیمات نرخ بهره سه بانک مرکزی بزرگ و همچنین بودجه اعلامی از سوی دولت جدید انگلستان را زیر نظر خواهند داشت. در حالی که بازار جهانی فرآوردههای نفتی در یک ماه گذشته روند نزولی داشته، بازار داخلی محصولات شیمیایی و پلیمری خلاف این روند حرکت کرده است. رشد نرخ دلار مبادلهای به مدت بیستویک هفته متوالی از مهم ترین عوامل افزایش قیمت محصولات پتروشیمی محسوب میشود و پیشبینی میشود که این روند صعودی ادامه یابد.
برای دریافت فایل قیمت محصولات کلیک کنید.